De internetveiling van een viertal 15-jarige huurrechten op tankstationlocaties heeft de gemeente Rotterdam een recordopbrengst opgeleverd. De vier tankstations die onder de hamer gingen waren: de Capelseweg 355 (BP), de Jacq Duthilweg 851 (EG Retail), de Prinsenlaan 987 (Total) en de Vlaardingweg 64 (BP). Bijzonderheid aan de veiling van dit jaar was bij de locaties Vlaardingweg en j. Duthilweg sprake is van een zogeheten ‘bevoegde onderhuurder’. Deze bestaande exploitanten kunnen op grond van het veilingbeleid van de gemeente Rotterdam aanspraak maken op de regeling waarbij de nieuwe huurder hen een nieuwe exploitatieovereenkomst moet aanbieden. Een ieder die in de veronderstelling leeft dat het vooruitzicht van de elektrificatie van het wagenpark de waarde van tankstationlocaties begint te drukken, kwam bij de veiling van dit jaar bedrogen uit.  De bestaande huurders van de gemeente bleken bereid om zeer diep in de buidel te tasten om hun huurrechten te continueren. De door hen geboden ‘entrance fees’  bedroegen:

Capelseweg 5,625 miljoen (BP)

Vlaardingweg 2,425 miljoen (BP)

Prinsenlaan 2,650 miljoen (Total)

J. Duthilweg  3,150 miljoen (EG Retail). 

De gemeente Rotterdam kan na deze veiling derhalve ruim 13 miljoen euro (!!) aan haar banksaldo zien worden bijgeschreven.  

Verhuurt u als gemeente ook tankstationlocaties aan de markt en bent u geïnteresseerd in het veilen van deze huurrechten? BZO Tankstations was voor de gemeente Rotterdam één van de architecten van de dit zeer succesvolle veilingsysteem en is daarbij nog steeds nauw betrokken. Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op. 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *