Demissionair minister Schultz van Haegen, van infrastructuur en milieu opende het eerste Nederandse LNG vulstation op het bedrijventerrein Hessenpoort te Zwolle. LNG staat voor Liquid Natural Gas, ofwel vloeibaar gemaakt aardgas. Andes dan bij CNG (Compressed Natural Gas) zijn bij LNG geen grote opslagtanks in  of op het voertuig nodig (zoals bijvoorbeeld op de Haagse stadsbussen die op CNG rijden).

LNG is volgens initiatiefnemer Ballast-Nedam een uitstekende vervanger van dieselolie en kan een grote gaan bijdrage leveren aan een schoner wegtranspport. Gebruik van LNG is ook voor de wegtransporteurs aantrekkelijk vanwege ondermeer lagere onderhoudskosten. Het LNG24-station in Zwolle is met name bijzonder omdat het als eerste LNG-vulstation is dat met behulp van nummerplaatherkenning vier verschillende merken vrachtauto’s (Volvo, Scania, Mercedes Benz en Iveco).

De locatie op Hessenpoort wordt door Salland Olie gehuurd van de gemeente Zwolle. De uitgifte van de huurrechten vond plaats via een openbare inschrijving in in 2006 en werk indertijd door BZO Tankstations voor de gemeente Zwolle verzorgd.

De tankfaciliteiten van Salland op Hessenpoort zijn gesplitst in een consumentenpomp onder de vlag van prijsvechter Firezone en een truckfaciliteit.Naast LNG zijn op hetonbemande tankstation van Salland verkrijgbaar: Benzine, diesel, rode diesel, AdBlue, CNG, CO2 en er is een faciliteit voor elektrische voertuigen.Het tankstation biedt daarmee met het meest diverse en duurzame aanbod van alle tankstations in Nederland en mogelijk zelfs van Europa. Alleen waterstof ontbreekt nog maar  wie weet wat men bij Salland nog meer in petto heeft!

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *